BankNews.ro - The Business Republic

Windows Vista mai slab decat XP cu Service Pack3
IT&C | Data Publicarii: 29-11-2007

Cei care au sperat intr-o evolutie a Windows prin Vista sau Vista cu primul Service Pack au fost dezamagiti de performantele slabe ale sistemului de operare. Exista insa o speranta pentru utilizatorii Microsoft Windows. Va aparea versiunea XP cu Service Pack 3 (SP3) care "zboara" in comparatie cu mai noul Vista. Cercetatorii de la Devil Mountain Software au descoperit, in urma unor teste, ca Windows XP SP3 este de doua ori mai rapid decat Vista cu sau fara Service Pack 1 instalat.

"Batalia" organizata de oamenii de stiinta de la Devil Mountain s-a dat prin asezarea, fata in fata, a doua sisteme cu aceeasi configuratie: Dell XPS M1710, 2GHz Core 2 Duo CPU, 1GB RAM si placa video nVidia GeForce Go 7900GS. In timp ce Vista SP 1 a "dat rateuri" in materie de viteza, XP s-a comportat foarte bine.

"Se preconizeaza ca Windows XP SP3 va fi un "must have" update pentru majoritatea utilizatorilor care folosesc inca versiunea mai veche dar mai buna a sistemului de operare dezvoltat de Microsoft. Vista este acum de doua ori mai incet decat fratele sau", a dezvaluit unul dintre membrii Devil Mountain Software citat de Softpedia.com.

Microsoft a anuntat ca Windows Vista cu Service Pack 1 si XP cu SP 3 sunt inca in stadiul de cercetare si de aceea nu pot sa ofere o experienta totala. Se preconizeaza ca, Vista cu SP1 va fi lansat in prima parte a anului viitor, iar XP cu SP3 va aparea la jumatatea lui 2008.
 
Antena3

http://www.banknews.ro/stire/14094_windows_vista_mai_slab_decat_xp_cu_service_pack3.html