BankNews.ro - The Business Republic

Morgan Stanley ar putea deveni unul din cei mai mari actionari ai Bursei din Sibiu
Finante-Banci | Data Publicarii: 30-11-2007

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anuntat joi ca a aprobat intentia Morgan Stanley de a detine peste 50% din actiunile HTI Valori Mobiliare, iar banca de investitii poate, astfel, deveni unul din cei mai mari actionari ai Bursei din Sibiu. De asemenea, supraveghetorul pietei romanesti de de capital a aprobat intentia Morgan Stanley de a detine in mod indirect, impreuna cu persoanele implicate, maxim 5% din actiunile Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu, d eciziile urmand sa intre in vigoare la data comunicarii acestora catre Morgan Stanley International Holding Inc.

Preluarea unui pachet majoritar la casa de brokeraj HTI Valori Mobiliare -  care este cel mai mare actionar al Bursei din Sibiu, detinand direct 7,38% din capitalul social, si indirect 8,43% - ar face din banca de investitii unul dintre principalii actionari ai Bursei Monetar- Financiare si de Marfuri din Sibiu.

In prezent, actionarii HTI Valori Mobiliare sunt Ion Tepes, care detine 96,261% din capital, Daniel Tepes, cu 3,627%, si Mihaiela Tepes, cu o detinere de 0,112%, potrivit datelor publicate pe pagina de internet a casei de brokeraj.

Morgan Stanley are la dispozitie 60 de zile pentru a trimite catre CNVM documentele aferente modificarii structurii actionariatului la HTI Valori Mobiliare, altfel decizia isi pierde valabilitatea.

La inceputul lunii septembrie, Morgan Stanley a intrat in actionariatul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce a cumparat de la HTI Valori Mobiliare un pachet de 200 de actiuni, fara drept de vot, la 150 lei/actiune.

HTI Valori Mobiliare este actionar la BVB cu o participatie de 2,76%.

Morgan Stanley a intrat in mod direct in actionariatul Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) in cadrul ultimei majorari de capital de la bursa sibiana, alaturi de Bursa din Varsovia, care a achizitionat 1,88% din capitalul social, si de Societatea de Administrare a Investitiilor Romano-Americana SIRA.

BMFMS are un capital social de 3,254 milioane lei, divizat in 16.270 actiuni, cu o valoare nominala de 200 lei.

Statutul Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu prevede ca un actionar nu poate detine mai mult de 5% din drepturile de vot in cadrul adunarii generale.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/14108_morgan_stanley_ar_putea_deveni_unul_din_cei_mai_mari_actionari_ai_bursei_din_sibiu.html