BankNews.ro - The Business Republic

Construirea celui mai scump WC public din Romania va costa 100.000 de euro
Diverse | Data Publicarii: 30-11-2007

Consilierii locali ieseni au aprobat in sedinta de ieri construirea unui WC public care are toate sansele sa devina cel mai scump obiectiv de acest gen din Romania, noteaza Gardianul. Este vorba de un WC pentru care se aloca intr-o prima faza suma de 350.000 de lei. Obiectivul va fi amplasat in Parcul Copou, considerat cel mai frumos parc din capitala Moldovei, la cativa metri de celebrul tei al lui Eminescu, si va fi finalizat cel mai devreme in vara anului viitor.

Impotriva realizarii acestui obiectiv au votat unii consilieri PD si PNL, fara sanse insa, deoarece la Iasi, Consiliul local este net dominat de PSD. "Nu am votat impotriva proiectului in sine, deoarece este clar ca este nevoie de un WC public intr-un parc frumos al Iasului. Am votat impotriva costului acestui WC, deoarece cu banii acestia se poate construi o vila cu cateva camere.

Suma de 350.000 lei este doar ceea ce se va aloca la o prima strigare, deoarece sigur preturile vor creste si pana la urma WC-ul va costa cam jumatate de milion de lei noi, ceea ce este exorbitant", a declarat consilierul PD Daniel Oajdea, unul dintre opozantii proiectului. La randul sau, primarul Gheorghe Nichita, a declarat ca obiectivul merita banii, deoarece "nu este vorba de un WC oarecare", ci de un obiectiv dotat cu utilitati si aparatura moderna, un "adevarat WC de lux". Deocamdata, nu s-a precizat cat va costa un bilet de intrare, dar, tinand cont de faptul ca va fi "de lux", in mod sigur cetatenii vor prefera padurea din jur.

Gardianul

http://www.banknews.ro/stire/14122_construirea_celui_mai_scump_wc_public_din_romania_va_costa_100000_de_euro.html