BankNews.ro - The Business Republic

BCR majoreaza dobanzile la creditele in lei si euro cu 0,5 puncte procentuale
Finante-Banci | Data Publicarii: 21-01-2008

Banca Comerciala Romana (BCR) majoreaza, incepand de luni 21 Ianuarie, nivelul dobanzii la depozitele la termen constituite in RON si EUR cu pana la 0,8 p.p., precum si la creditele in RON si EUR cu 0,5 p.p., in concordanta cu evolutiile pietelor financiare interna si internationala, se arata intr-un comunicat de presa remis Banknews.ro.

BCR a decis sa mentina, deocamdata, nivelul dobanzii aferenta creditelor in EUR cu dobanda fixa in prima perioada de creditare.

"Banca trebuie sa isi ajusteze si dobanda la creditele in EUR si RON pentru a asigura o politica echilibrata de creditare si risc de credit. Majorarea dobanzilor la credite se inscrie, de altfel, in tendinta generala a pietei", a declarat Dorin Cojocaru, directorul executiv al Directiei Credite Retail din cadrul BCR.

Decizia de majorare a dobanzilor este efectul direct al deciziei BNR si al evolutiei pietelor financiare internationale. Majorarea nivelului dobanzii in RON este determinata de cresterea de catre BNR a ratei dobanzii de politica monetara la 8% ca urmare a evolutiei nefavorabile a indicatorilor macroeconomici, indeosebi a ratei inflatiei.

In ceea ce priveste creditele in EUR, majorarea nivelului dobanzii este determinata de turbulentele pietelor financiare internationale care au dus la evolutia crescatoare a costurilor de finantare pe aceste piete.

Majorarea dobanzii in EUR si RON se aplica atat creditelor aflate in sold, mai putin celor cu dobanda revizuibila semestrial a caror dobanda va fi ajustata la data de 31 martie 2008, cat si noilor credite acordate incepand cu data de 21.01.2008.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/15013_bcr_majoreaza_dobanzile_la_creditele_in_lei_si_euro_cu_0,5_puncte_procentuale.html