BankNews.ro - The Business Republic

Senatorii au decis injumatatirea amenzii pentru lipsa rovinietei la autoturisme
Finante-Banci | Data Publicarii: 05-03-2008

Plenul Senatului a adoptat miercuri modificari la ordonanta de urgenta a Guvernului privind introducerea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, una dintre ele referindu-se la injumatatirea amenzilor pentru posesorii de autoturisme care nu au rovinieta.

Fata de textul ordonantei, s-a micsorat cuntumul amenzilor pentru autoturisme si s-a eliminat posibilitatea de a plati pe loc amenda. In privinta cuantumului amenzilor contraventionale aplicabile utilizatorilor de autoturisme in cazul lipsei rovinietei valabile, senatorii au decis ca, fata de varianta Guvernului, de a aplica o amenda contraventionala intre 500 si 1.000 de lei, sa se injumatateasca valoarea, adica amenda minima pentru autoturisme sa fie de 250 de lei, iar amenda maxima sa fie de 500 de lei.

Cat priveste categoriile vizate de ordonanta, senatorii au decis ca de scutirea de la plata tarifului de utilizare nu trebuie sa beneficieze vehiculele istorice si vehiculele apartinand Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, in schimb scutirile sunt necesare pentru utilajele agricole, cu exceptia tractoarelor rutiere.

Principala modificare a Ordonantei simple a Guvernului, adoptata in 2007, se refera la introducerea perioadei de valabilitate de o zi a tarifului  de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, schimbarea modelului de rovinieta, scutirea de la plata rovinietei a vehiculelor istorice, precum si majorarea amenzilor contraventionale, cu posiilitatea achitarii a 50% in termen de 48 de ore si retinerea a 25% la autoritatea din care face parte agentul constatator.

Plenul Senatului a adoptat aceste modificari cu 53 de voturi pentru, patru abtineri, Camera Deputatilor fiind for decizional.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/16072_senatorii_au_decis_injumatatirea_amenzii_pentru_lipsa_rovinietei_la_autoturisme.html