BankNews.ro - The Business Republic

Soferii europeni vor plati o noua taxa de drum, pe aglomeratie
Finante-Banci | Data Publicarii: 07-03-2008

Proprietarii auto din UE ar putea plati o noua taxa de drum, de data asta in functie de cat de aglomerata este soseaua. Anuntul a fost facut de comisarul pentru Transporturi, Jaques Barrot. "Comisia Europeana va elabora un proiect de lege privind taxarea soferilor pe drumurile nationale si pe autostrazi, in functie de normele de poluare ale vehiculelor si de nivelul de congestionare a traficului rutier", a declarat el.

Comisarul a mai precizat ca fondurile colectate din aceste taxe de drum vor putea fi utilizate pentru dezvoltarea si imbunatatirea sistemului de drumuri si a cailor feroviare ale statelor membre.

Oficialul european a inceput joi o vizita in Romania si a avut intalniri cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Va ramane in tara pana la data de 8 martie, timp in care se va intalni cu presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu.

Finalizarea cadrului legislativ in acest sector, la nivelul Uniunii Europene, este preconizata la sfarsitul lunii iunie si va permite statelor membre sa aplice un sistem mai coerent de taxare pentru toti cei care folosesc sistemele de drumuri nationale si autostrazi.

Antena3

http://www.banknews.ro/stire/16125_soferii_europeni_vor_plati_o_noua_taxa_de_drum,_pe_aglomeratie.html