BankNews.ro - The Business Republic

1.500 de euro pe luna, salariul mediu din industria farmaceutica
HR/Cariere | Data Publicarii: 07-03-2008

Industria farmaceutica este in prezent unul dintre cele mai bune domenii in care sa lucrezi. In ultimii doi ani, salariile au luat-o "razna", inregistrand salturi anuale de peste 20%, cu mult peste majorarile operate in domeniu in alte state din Uniunea Europeana.

Specialistii atrag insa atentia ca un avans de peste 12% al salariilor in majoritatea industriilor ar putea duce la o scadere a compe­titivitatii pe care tara noastra o are din punct de vedere al costului cu forta de munca.

Lefurile angajatilor din domeniul farmaceutic ating si 2.000 de euro, in cazul unui manager de divizie si culmineaza cu 4.000 de euro pentru personalul din top management.

O pozitie de sales representive este rasplatita cu pana la 850 de euro, in timp ce un specialist in produse, marketing sau vanzari primeste lunar intre 900 si 1.300 de euro.

Managerii de produs, cel mai greu de gasit

Motivul principal rezida in lipsa fortei de munca specializate, in special farmacisti. Specialistii in resurse umane considera ca unul dintre motivele pentru care cererea este mai mare decat oferta rezida si in faptul ca scoala de farmacisti nu produce suficienti farmacisti.

"Criza de personal din domeniul farmaceutic va continua odata cu tentativele de maturizare a pietei muncii. Sumele mari care vor rula in reteaua pharma vor atrage un target consistent de candidati, care va acoperi deficitul fortei de munca, anul 2010 fiind preconizat ca prag de saturatie", a precizat Eliza Simion, consultant in cadrul companiei de recrutare Lugera & Makler.

Potrivit acesteia, in prezent, criza de personal se resimte in toate segmentele industriei, "insa un grad mai mare de calificare il detin product managerii si key account, care sa trebuie sa dovedeasca experienta vasta pe aceasta nisa".

Integral in Adevarul

http://www.banknews.ro/stire/16139_1500_de_euro_pe_luna,_salariul_mediu_din_industria_farmaceutica.html