BankNews.ro - The Business Republic

FMI: Criza pietelor financiare s-ar putea intensifica in continuare
International | Data Publicarii: 08-03-2008

Criza pietelor financiare ar putea continua sa se intensifice, a avertizat vineri un oficial de varf din cadrul Fondului Monetar International (FMI), cerand bancilor centrale sa continue sa aprovizioneze pietele cu lichiditate pentru a asigura functionarea corespunzatoare a acestora, scrie Reuters.

Directorul adjunct al FMI, Murilo Portugal, a spus ca pietele emergente nu ar putea face fata impactului unei incetiniri economice mondiale, daca efectele directe ale crizei creditelor nu ar fi limitate.

In timp ce sustine ca "riscurile ce planeaza asupra previziunilor economice mondiale ar putea accentua scaderea economica", Portugalia a adaugat ca membrii consiliilor de politica monetara nu ar trebui sa piarda din vedere inflatia, in special in contextul cresterii preturilor la marfuri.

"Dezechilibrele economice" reprezinta un alt pericol la adresa economiei mondiale, in special in contextul deficitului de cont curent al Statelor Unite, care va ramane accentuat in ciuda proiectiei de diminuare in acest an la 4,8% din produsul intern brut, comparativ cu 5,7%, nivelul estimat pentru 2007.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/16148_fmi_criza_pietelor_financiare_s-ar_putea_intensifica_in_continuare.html