BankNews.ro - The Business Republic

Seful sindicatelor europene doreste sa fie luate masuri pentru temperarea cresterii euro
International | Data Publicarii: 14-03-2008

Seful sindicatelor europene a declarat joi ca spera sa se ia masuri pentru a controla intarirea euro, care a atins un nou nivel record in fata dolarului in prima parte a sedintei, relateaza Reuters.

"Consideram ca euro si dolarul pot fi puncte slabe in viitor si sper ca se va face ceva in legatura cu evolutia acestora", a declarat presedintele Business Europe, Ernest-Antoine Seilliere.

Declaratiile au fost facute dupa ce presedintele sindicatelor a avut o intrunire cu oficialii Uniunii Europene si cu guvernatorul Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, inainte de summitul liderilor europeni ce va avea loc la Bruxelles.

"Cred ca BCE considera acum, asa cum a spus si Trichet, ca euro este intr-adevar prea puternic", a spus Seilliere in legatura cu politica monetara a Bancii Centrale Europene.

Euro a atins joi un nou record in fata dolarului, deprecierea monedei americane continuand pe fondul temerilor legate de starea economiei americane si de sectorul financiar.

Seilliere a adaugat ca economia europeana da dovada de "o buna rezistenta" in contextul crizei financiare si al incetinirii economice.

Economia Europei este "decuplata de cea a Statelor Unite. Suntem capabili sa exportam si sa importam in cadrul zonei noastre de 500 milioane consumatori", a adaugat acesta.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/16288_seful_sindicatelor_europene_doreste_sa_fie_luate_masuri_pentru_temperarea_cresterii_euro.html