BankNews.ro - The Business Republic

Viitorul BMW Z4 debuteaza anul viitor
Auto | Data Publicarii: 14-03-2008

BMW pregateste a doua generatie a roadsterului Z4, programata sa debuteze oficial anul viitor ca model 2010. Planurile constructorului german au fost confirmate de o serie de prototipuri camuflate, surprinse testand in apropierea Munchen-ului.

Potrivit unor declaratii neoficiale, bavarezii se gandesc la o repozitionare a modelului, noul Z4 urmand sa coste mai mult decat actuala generatie. Motivul acestei decizii o reprezinta introducerea noului Seria 1 Cabrio, care ar putea pe viitor sa concureze vanzarile si interesul pentru Z4.

Noua generatie a roadsterului german ar urma renunte la acoperisul soft-top in favoarea unuia hard-top. BMW va inlocui astfel dezavantajul masei crescute si a spatiului redus de depozitare cu avantajele unei sigurante si a unei rigiditati sporite. Noul acoperis hard-top ii va permite viitorului Z4 sa concureze impotriva rivalilor Mercedes SLK si Mazda MX5/Miata.

Cum era de asteptat, BMW va folosi acceasi filosofie de design promovata de conceptul CS si in conceperea noii generatii Z4.

Potrivit surselor neoficiale, BMW va dezvolta si o versiune de performanta M, care nu va imprumuta insa propulsorul V8 de 4.0 litri de la actualul M3. Sub capota va exista insa o versiune mai puternica o motorului cu sase cilindri bi-turbo de 3.0 litri, care ar urma sa dezvolte 350 de cai putere, conectata la o transmisie cu dublu ambreiaj.

Specialistii de la MotorAuthority s-au grabit sa realizeze si o prelucrare digitala a viitoului Z4.

iDiamond

Automarket.ro

http://www.banknews.ro/stire/16314_viitorul_bmw_z4_debuteaza_anul_viitor.html