BankNews.ro - The Business Republic

Orange Romania va participa la licitatia privind licentele WIMAX
IT&C | Data Publicarii: 14-03-2008

Orange Romania va participa la licitatia pentru licenta WIMAX, compania fiind interesata sa se extinda in acest domeniu, a declarat joi, in cadrul conferintei de presa, presedintele France Telecom, Didier Lombard.

Presedintele France Telecom a tinut sa precizeze ca Orange Romania va participa la licitatia pentru licenta Worldwide Interoperability for Microwave Access (WIMAX) , aceasta devenind o prioritate pentru grupul francez, in urma achizitionarii celorlalte licente broadband de catre companie.

"Achizitionarea acestei licente inseamna sporirea capacitatii de transmitere a datelor in retea si extinderea latimii de banda, iar Orange Romania doreste exact acest lucru", a declarat directorul general al Orange Romania, Richard Moat.

In urma cu doua saptamani, Guvernul a emis o Ordonanta de Urgenta ce permite lansarea licitatiilor pentru doua licente comerciale de tip WIMAX (Internet fara fir, de banda larga), astfel incat primele servicii de tip WiMAX sa fie disponibile in Romania in cea de-a doua jumatate a anului.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/16317_orange_romania_va_participa_la_licitatia_privind_licentele_wimax.html