BankNews.ro - The Business Republic

Taxa pentru modificarea obiectului de activitate al firmelor va fi eliminata
Afaceri | Data Publicarii: 19-03-2008

Firmele nu vor mai trebui sa plateasa taxe la Registrului Comertului pentru modificarile codului CAEN, intrucat Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale a initiat un proiect de Hotarare de Guvern in acest sens, care va fi discutat in sedinta Executivului de miercuri.

Ministrul Ovidiu Silaghi a declarat marti, la Bistrita, ca firmele care au achitat deja taxele respective nu vor primi banii inapoi, fiindca nicio lege nu se aplica retroactiv.

"Am avut neplacuta supriza sa constatam ca Registrul Comertului percepe taxe de la intreprinzatori ca si cum omul face aceasta schimbare de bunavoie si nesilit de nimeni. Chiar miercuri, in sedinta de Guvern, avem un proiect de hotarare prin care vom elimina aceste taxe. Se va taxa doar daca intreprinzatorul vrea sa-si adauge ceva in plus fata de vechiul obiect de activitate", a spus Ovidiu Silaghi.

Ministrul a explicat ca taxa variaza intre 600 si 1.000 de lei si ca nu au fost multi cei care au platit-o.

"Nu sunt foarte multi care au facut aceste modificari, dar daca ai nevoie de vreo adeverinta de la Registrul Comertului, baietii te prind si te taxeaza foarte repede", a declarat Silaghi. Ministrul Ovidiu Silaghi a participat, la Bistrita, la seminarul "Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor Bistrita-Nasaud 2008" si a vizitat apoi Valea Bargaului.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/16410_taxa_pentru_modificarea_obiectului_de_activitate_al_firmelor_va_fi_eliminata.html