BankNews.ro - The Business Republic

Patriciu: pretul benzinei ar putea ajunge la 5 lei, daca nu vor fi reduse accizele
Economie | Data Publicarii: 19-03-2008

Directorul exectiv al Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat miercuri ca daca statul roman nu va reduce accizele la carburanti in urmatoarele luni, pretul benzinei ar putea ajunge la cinci lei.

"Mereu am spus si cred in continuare ca accizele la benzine si la motorine ar trebui sa fie egale. Statul ar trebui in urmatoarele cateva luni sa reduca accizele la motorine si benzine. Altfel, benzina va ajunge sigur sa coste cinci lei pe litru", a spus Patriciu.

Omul de afaceri considera ca pretul accizelor la benzine si la motorine ar trebui sa fie egal. Acesta spune ca in cazul in care statul nu reduce va reduce in urmatoarele cateva luni accizele la carburanti benzina ar putea ajunge sa coste cinci lei pe litru.

Totodata, Dinu Patriciu isi mentine estimarile in ceea ce priveste pretul barilului de petrol pentru acest an. "Nu sunt Mama Omida (ghicitoare, n.r.) insa estimarile mele in privinta pretului international al barilului de petrol raman aceleasi. Barilul de petrol ar putea costa, pana la sfarsitul anului 2008, 150 de dolari. La fel am spus si anul trecut ca de Sarbatori va fi 100 de dolari barilul de petrol", a mentionat Dinu Patriciu.

Pretul petrolului a depasit la inceputul acestei saptamani pragul psihologic de 110 dolari barilul, dar a revenit in scut timp la 106 dolari.

Pretul petrolului a depasit in ultima saptamana mai multe praguri pshihologice, de 107, 108, 109, 110 si 111 dolari barilul.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/16439_patriciu_pretul_benzinei_ar_putea_ajunge_la_5_lei,_daca_nu_vor_fi_reduse_accizele.html