BankNews.ro - The Business Republic

Generali si-a sporit profitul cu peste 10% in primul trimestru din 2008
Afaceri | Data Publicarii: 28-04-2008

Cel mai mare asigurator italian, Assicurazioni Generali, ar trebui sa inregistreze un ritm de crestere a profitului de doua cifre in primul trimestru, ca urmare a unei cresteri cu 5% a primelor brute subscrise, au anuntat sambata directorii companiei, citati de Reuters.

"Estimam un ritm de crestere de doua cifre in primul trimestru", a declarat directorul executiv Giovanii Perissinotto, in cadrul adunarii anuale a actionarilor care a avut loc la Trieste, Italia.

Primele brute subscrise "s-a situat peste 12 miliarde euro din asigurarile de viata si aproape 7 miliarde euro din celelalte tipuri de asigurari, prin urmare am inregistrat o crestere de 5% fata de aceeasi perioada din anul trecut", a spus presedintele Antoine Bernheim.

"Pentru intreg anul 2008, va trebui sa vedem care vor fi efectele crizei financiare aspura veniturilor din prime brute subscrise si asupra profitului", a adaugat Bernheim.

De la inceputul acestui an, actiunile Generali au evoluat mai bine la bursa decat indicele DJ Stoxx al asiguratorilor, investitorii estimand ca strategia conservatoare a grupului reprezinta un avantaj in conditiile turbulentelor de pe piata.

Insa compania s-ar putea confrunta sambata cu anumite critici din partea fondului activist Algebris, care detine 0,52% din actiunile Generali, dupa ce criticile neasteptate ale fondului asupra performantelor si administrarii firmei pe parcursul anului trecut l-au facut pe Bernheim sa vorbeasca despre un adevarat complot pentru preluarea controlului companiei.

Seful Algebris, Davide Serra, va lua parte la intrunirea de sambata si a inaintat o lista alternativa pentru posturile de auditori interni. Serra a spus, de asemenea, ca are mai multe intrebari pentru cel de-al patrulea asigurator din Europa.

In cadrul discursului sau, Bernheim a luat apararea structurii de conducere a companiei, formata din doi directori executivi si un presedinte executiv, si a adus justificari privind performantele si salariile conducerii.

"Strategia noastra de a ne concentra atentia pe termen lung a facut ca Generali sa fie considerat un port sigur", a sus Bernheim.

Presedintele a reiterat ca asiguratorul se va concentra asupra cresterii organice in Italia si in strainatate si ca va impulsiona dezvoltarea prin "operatiuni externe", in afara Italiei.

Generali a anuntat ca ar putea fi interesat de pietele de nisa din Statele Unite pentru achizitii, iar analistii au sugerat ca firma si-ar indrepta atentia catre divizia de asigurari a Royal Bank of Scotland.

Generali are afaceri extinse pe piata romaneasca pe segmentul de asigurari generale si de viata (Generali Asigurari). Grupul mai este prezent in Romania prin compania FATA Asigurari - subsidiara locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, membra a grupului - si prin administratorul de pensii private obligatorii Generali Fond de Pensii SA, al treilea jucator de pe piata romaneasca, cu o cota de 9,37%.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/17362_generali_si-a_sporit_profitul_cu_peste_10p_in_primul_trimestru_din_2008.html