BankNews.ro - The Business Republic

Euro s-a depreciat fata de dolar, dupa publicarea comunicatului Federal Reserve
International | Data Publicarii: 02-05-2008

Euro s-a depreciat, joi, in apropiere de un minim al ultimei luni fata de dolar, dupa ce moneda americana a recuperat pierderile anterioare inregistrate dupa ce Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, nu a exclus posibilitatea unor noi relaxari ale politicii monetare, scrie Reuters.

Euro s-a depreciat cu mai mult de 0,5% fata de dolar, pana la cotatia de 1,5518 dolari/euro, in scadere fata de un maxim de 1,5643 al sedintei de tranzactionare si pe cale de a inregistra cea mai accentuata depreciere din ultima luna.

Dolarul s-a apreciat cu 0,2% fata de yen, pana la 104,19 yeni/dolar, in apropiere de cotatia maxima a ultimelor doua luni, de 104,87 yeni/dolar, inregistrata miercuri.

Moneda unica europeana s-a depreciat cu mai mult de 0,5%, iar miscarile de pe piata valutara au fost exacerbate de tranzactionarea slaba din Europa, din cauza zilei libere de 1 Mai.

Dolarul s-a apreciat si fata de yen, aproape de un maxim al ultimelor doua luni, in asteptarea publicarii unui set de statistici economice americane.

Moneda americana a recuperat pierderile pe care le inregistrase deoarece investitorii nu au fost convinsi ca decizia de relaxare a politicii monetare a Federal Reserve de miercuri va fi ultima din seria inceputa in toamna trecuta.

Seful departamentului de cercetare pentru piete valutare de la Calyon, Mitul Kotecha, a spus ca traderii si-au depasit atributiile in momentul in care au estimat ca stiu care va fi mesajul Federal Reserve si ca va indica o stopare a deciziilor de relaxare a politicii monetare, cand comunicatul Fed a sustinut de fapt necesitatea de a incuraja cresterea economica si de a tempera presiunile inflationiste.

"Multi oameni au crezut ca Fed va da semnalul pentru oprirea seriei de decizii de relaxare a politicii monetare, ceea ce nu s-a intamplat, iar dolarul s-a depreciat", a spus Kotecha.

"Cred, insa, ca nu ar fi trebuit sa ne asteptam ca fed sa dea un astfel de semnal. Este clar ca bancherii centrali americani nu au emis un comunicat la fel de sumbru pe cat au fost altele in trecut, asa ca se poate spune ca efectele comunicatului au constat in aprecierea dolarului", a adaugat analistul citat.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/17447_euro_s-a_depreciat_fata_de_dolar,_dupa_publicarea_comunicatului_federal_reserve.html