BankNews.ro - The Business Republic

Numerele locale Romtelecom vor fi formate din 10 cifre
IT&C | Data Publicarii: 03-05-2008

Incepand de azi, 3 mai 2008, toti clientii Romtelecom vor forma 10 cifre cand vor apela un alt numar in retea. De la aceasta data nu va mai exista o diferenta intre apelurile intrajudetene si interjudetene, toate numerele fiind formate la fel, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Toate numerele Romtelecom, indiferent daca se formeaza pentru apeluri locale sau nationale, vor avea urmatoarea forma: prefixul national (0)+ prefixul de judet (de exemplu, 244 pentru judetul Prahova) + numarul local. Si numerele din interiorul aceluiasi judet vor fi formate in acelasi fel.

Spre exemplu, un client Romtelecom din Ploiesti care vrea sa sune un altul din acelasi oras va forma numarul in urmatorul fel: 0 244 44.56.xx. Un client Romtelecom din Bucuresti care suna un alt bucurestean va forma 0 21 444.56.xx.

In urmatoarele 3 luni, in intervalul 3 mai - 31 iulie 2008, pot fi folosite in paralel vechea numerotatie si cea noua. Pentru ambele variante de formare apelurile vor fi rutate automat catre destinatie. Puteti asculta aici mesajul vocal prin care clientii Romtelecom vor fi informati despre modificarea Planului National de Numerotatie ["Din 3 mai, planul de numerotatie Romtelecom s-a modificat. Gasiti informatiile la 1930, in magazinele noastre sau pe romtelecom.ro. Aveti acum legatura cu numarul solicitat."]

Incepand cu 1 august 2008, va fi valabil numai noul format al numerelor Romtelecom. Pentru o perioada de 2 luni, pana la 1 octombrie 2008, clientii care vor folosi vechea numerotatie vor fi informati automat ca trebuie sa formeze numerele in noua forma. Dupa data de 1 octombrie 2008 nu vor mai exista mesaje de informare in cazul nerespectarii noii numerotatii. In plus, in urmatoarea perioada toti clientii vor fi informati de companie prin pliante indidividuale, transmise odata cu factura Romtelecom.

Numarul national de urgenta 112 va ramane neschimbat, iar numerelor scurte Romtelecom de interes national li se va adauga cifra "1" in fata.

Numerele scurte Romtelecom de interes local vor fi formate din prefixul local + numarul scurt.

Modificarea planului de numerotatie este o cerinta a Uniunii Europene, adoptata in Romania prin decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei.

http://www.banknews.ro/stire/17460_numerele_locale_romtelecom_vor_fi_formate_din_10_cifre.html