BankNews.ro - The Business Republic

Renault, Egger, Clasonic Kansei si Saint Gobain, primele clasate in topul investitorilor in Romania
Economie | Data Publicarii: 17-05-2008

Intr-un top al valorii investiilor companiilor straine in Romania, Renalult conduce detasat, fiind urmata de Egger, din Austria, Clasonic Kansei (Japonia) si Saint Gobain, din Franta, arata datele Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).

Astfel, cu investitiile celor doua divizii, respectiv Renault Mechanique si Renault Technologie, compania franceza se claseaza pe locul intai, cu un cumul investitional de 676 de milioane de euro, firma asigurand prin acesta locul de munca a 3.650 de romani.

Cei 210 milioane euro investiti claseaza compania austriaca Egger pe locul doi in topul valorii investitiilor companiilor in Romania. Producatorul de materiale lemnoase activeaza la Radauti si are un numar de 700 de angajati.

Potrivit ARIS, locul trei este ocupat de doua companii, respectiv Clasonic Kansei si Saint Gobain, ambele inregistrand in Romania investitii de 120 de milioane de euro. Diferenta o face insa numarul de angajati, in cazul primeia fiind vorba de 1.050 de locuri de munca, in timp ce pentru compa franceza lucreaza 200 de romani.

Americanii de la Delphy Diesel au investit in Romania 100 de milioane de euro, lucru ce ii claseaza pe locul patru al topului. Delphy Diesel unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume a asigurat la Iasi un numar de 1.000 de locuri de munca.

Recent intrati pe piata, finlandezii de la Nokia si-au facut si ei loc in clasament, cu o investitie de 60 de milioane de euro, acestia ocupand locul cinci. Pentru Nokia lucreaza 500 de angajati.

Cu o investitie confidentiala si un numar de 500 de locuri de munca, ARIS a inclus in clasament si compania suedeza Ericsson Telecommunication, insa locul acesteia nu este indicat.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/17815_renault,_egger,_clasonic_kansei_si_saint_gobain,_primele_clasate_in_topul_investitorilor_in_romania.html