BankNews.ro - The Business Republic

Grawe Romania si-a sporit afacerile cu 26% in primul trimestru din acest an, la 48,4 milioane lei
Afaceri | Data Publicarii: 17-05-2008

Grawe Romania a afisat prime brute subscrise de 48,42 milioane lei (13,1 milioane euro) in primul trimestru din acest an, in crestere cu 26% fata de aceeasi perioada din 2007, pe fondul cresterii valorii medii a primelor de asigurare, a declarat seful Grawe Romania, Peter Kasyk.

Societatea afisase prime brute subscrise de 15,39 milioane lei in primul trimestru din 2007.

"Compararea celor doua valori nu reflecta cresterea reala, deoarece la sfarsitul lui 2007 Grawe Romania a schimbat, conform normelor legale in vigoare, modalitatea de raportare a valorii primelor subscrise", a mai spus Kasyk, care a adaugat ca societatea a inregistrat o crestere reala de 26%.

Avansul afacerilor s-a datorat maririi volumului de vanzari, dar si cresterii valorii medii a primelor de asigurare. Compania a platit daune in valoare de 1,28 milioane lei in primele trei luni ale acestui an, fata de 737.403 lei in aceeasi perioada din 2007.

"Pentru anul 2008, preconizam o majorare cu cel putin 30% a volumului de prime subscrise fata de rezultatele anului 2007, pana la 131,82 milioane lei", a aratat Kasyk.

Compania a afisat anul trecut o valoare a primelor brute subscrise de 101,4 milioane lei (30,4 milioane euro) si a platit daune de 4,3 milioane lei (1,3 milioane euro).

"Dorim sa mentinem aceeasi politica de crestere sigura si constanta a veniturilor din prime si a portofoliului de clienti prin lansarea de noi produse de asigurare si prin cresterea acoperirii regionale la nivelul agentiilor proprii de vanzare", a mai spus seful Grawe Romania.

El a precizat ca 95% din portofoliul companiei este reprezentat de asigurarile clasice de viata cu capitalizare.

Kasyk a adaugat ca, pana la sfarsitul anului, Grawe Romania intentioneaza sa investeasca 5 milioane euro pentru ridicarea unei cladiri de birouri in Bucuresti cu scopul de a-si extinde activitatea, dar si pentru a inchiria o parte din imobil.

In prezent, societatea Grawe Romania are un capital social de 28,48 milioane lei si este controlata de companii austriaca de asigurari Grazer Wechselseitige Versicherung AG, care detine 99,98% din capital.

Grawe Romania Asigurare SA si-a inceput activitatea in anul 2000, cand gupul financiar austriac Grawe a decis intrarea pe piata romaneasca a asigurarilor de viata.

In prezent, compania Grawe isi desfasoara activitatea prin intermediul brokerilor specializati si a fortei proprii de vanzare si are sase agentii in Bucuresti si o retea de unitati in 19 judete.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/17818_grawe_romania_si-a_sporit_afacerile_cu_26p_in_primul_trimestru_din_acest_an,_la_48,4_milioane_lei.html