BankNews.ro - The Business Republic

Informatiile bancare a peste un milion de clienti vandute pe eBay cu 64 de dolari
Finante-Banci | Data Publicarii: 28-08-2008

Un computer care continea informatiile bancare a peste un milion de clienti a fost vandut pe eBay cu 64 dolari potrivit unor oficiali bancari, acesta fiind ultimul dintr-o serie mai lunga de astfel de incidente petrecute in Marea Britanie.

Computerul care continea conturile, parolele, numerele de telefon si semnaturile clientilor, a fost vandut de Mailsource, divizie a Graphic Data, o companie britanica de arhivare care detine informatii financiare ale unor institutii insemnate precum Royal Bank of Scotland, NatWest si American Express.

Scurgerea de informatii a devenit cunoscuta abia dupa ce cumparatorul a sesizat autoritatile despre continutul hardului. Politia britanica a inceput o ancheta pentru a afla vinovatii, bancile fiind obligate sa asigure confidentialitatea datelor personale ale clientilor.

Anglia s-a mai confruntat si cu alte cazuri asemanatoare. Anul trecut, Societatea Nationala de Constructii din Marea Britanie a fost amendata cu un milion de lire sterline dupa ce un laptop cu date personale ale clientilor a fost furat din locuinta unui angajat. In noiembrie 2007 Oficiul Taxelor si Impozitelor a recunoscut ca a pierdut un disc cu informatii bancare a 25 milioane locuitori, aproape jumate din populatia Marii Britanii. In ianuarie un computer cu dealii personale despre 600.000 recruti a fost furat chiar din masina unui oficial al Royal Navy.

George Trifu

http://www.banknews.ro/stire/20278_informatiile_bancare_a_peste_un_milion_de_clienti_vandute_pe_ebay_cu_64_de_dolari.html