BankNews.ro - The Business Republic

Peste 9000 din angajatii Dresdner Bank risca sa isi piarda locul de munca
International | Data Publicarii: 31-08-2008

Mai mult de 9000 de angajati ai bancii de investitii Dresdner Bank si-ar putea pierde locul de munca in urma preluarii de catre banca germana Comerzbank. Negocierile, care au durat mai mult de o saptamana, s-au finalizat duminica seara, valoarea tranzactiei fiind de 9,8 miliarde euro.

Potrivit termenilor contractuali personalul Dresdner Bank va fi substantial redus, cea mai afectata fiind baza din Londra unde jumatate din cei 2000 de angajati vor fi concediati, potrivit unor surse apropiate tranzactiei citate de The Times.

Comerzbank va uni o parte din bazele operationale ale Dresdner cu propriile baze iar afacerile se vor concentra mai mult pe Germania si mai putin pe clientii din alte tari. Managerii bancii sunt la randul lor vizati, numarul total de reduceri de personal la nivelul intregului grup depsind 9000, potrivit analistilor.

Allianz, actualul proprietar, incearca sa scape de mai multa vreme de Dresdner Bank,  iar de preluare au fost interesate si bancile Lloyds si Santander. Allianz prefera insa o fuziune in cadrul granitelor nationale.

Atunci cand Allianz si Dresdner au fuzionat in 2001, contra sumei de 23 miliarde euro, tranzactia a fost vazuta ca o miscare importanta in directia consolidarii sectorului financiar german. Acum, presa de la Berlin vorbeste in aceeasi termeni si de alianta Comerzbank - Dresdner Bank.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/20326_peste_9000_din_angajatii_dresdner_bank_risca_sa_isi_piarda_locul_de_munca.html