BankNews.ro - The Business Republic

Falimentul cu numarul 10 pe piata bancara a SUA
International | Data Publicarii: 31-08-2008

Zece banci americane au intrat in faliment in 2008, a zecea banca ce si-a inchis portile este Integrity Bank, din statul american Georgia, potrivit anuntului facut vineri de Federatia Americana de Garantie a Depozitelor Bancare (FDIC).

Ingterity Bank devine a zecea banca ce si-a declarat falimentul de la inceputul anului, in urma crizei financiare ce a afectat Statele Unite in acest an. Banca avea active de 1,1 miliarde dolari si depozite in valoare de 974 milioane dolari, potrivit Reuters.

Autoritatile americane au indicat ca depozitele bancii au fost securizate, fiind preluate de Regions Bank, o banca regionala cu sediul in Alabama, astfel incat aceasta banca va prelua automat portofoliul de clienti al Integrity Bank. De asemenea, Regions Bank a acceptat sa achizitioneze activele Integrity Bank pentru 34 milioane de dolari.

Numarul bancilor care au intrat in faliment de la inceputul anului a ajuns la zece, cel mai important faliment fiind cel al bancii californiene Indymac in iulie, iar FDIC a anuntat ca numarul bancilor americane ce vor intra in faliment va creste.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/20327_falimentul_cu_numarul_10_pe_piata_bancara_a_sua.html