BankNews.ro - The Business Republic

Top 10 cele mai bune scoli de business din lume
Educatie | Data Publicarii: 28-01-2009

Prestigiosul cotidian britanic de business, Financial Times, realizeaza anual un top al celor mai bune scoli de afaceri din lume, efectuat prin analiza a peste 9.000 de programe MBA din 130 de tari. Ca in fiecare an, cele mai multe MBA-uri de top sunt in Statele Unite ale Americii, tara care si-a adjudecat si in 2009 sase pozitii din Top 10 si 56 din Top 100.

Totusi, in clasamentul general, se remarca o scadere a amplorii programelor americane, urmare a doi factori: inasprirea conditiilor de acordare a vizelor si aparitia unor scoli puternice de afaceri in tari precum China sau India. 

Pentru prima data de la intocmirea clasamentului, in primele 10 locuri figureaza un MBA din China, fapt relevant pentru amploarea luata de scolile de afaceri in tara cu cea mai mare crestere economica anuala.

Salariul mediu anual al unui absolvent de MBA in University of Pennsylvania Wharton este de 169.784 de dolari anual, ceea ce insemna 14.150 dolari lunar. Acestia sunt depasiti doar de absolventii Stanford University, care au un castig lunar de 14.200 dolari.
 
Iata lista celor mai bune 10 MBA-uri

  1. University of Pennsylvania Wharton School din SUA
  2. London Business School din Marea Britanie
  3. Harvard Business School din SUA
  4. Columbia Business School din SUA
  5. Insead, cu campus in Franta si Singapore
  6. Stanford University din SUA
  7. IE Business School din Spania
  8. Ceibs din China
  9. MIT din SUA
  10. New York University din SUA

George Trifu

http://www.banknews.ro/stire/24817_top_10_cele_mai_bune_scoli_de_business_din_lume.html