BankNews.ro - The Business Republic

Femeile, mai responsabile financiar decat barbatii
Lifestyle | Data Publicarii: 01-03-2009

Cand vine vorba de cheltuirea banilor, femeile sunt mai responsabile decat barbatii, dupa cum reiese dintr-un studiu international efectuat de Reuters Synovate. Femeile sunt mai putin inclinate sa faca datorii si mai determinate sa aiba independenta financiara.

Studiul a fost efectuat in 12 tari (Australia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Franta, Indonezia, Malaezia, Mexic, Olanda, Africa de Sud, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii) si a inclus chestionarea a 9.000 de persoane, jumatate femei, jumatate barbati.

Mai mult de jumatate dintre respondenti au declarat ca femeile sunt mai responsabile cand e vorba de cheltuirea banilor decat barbatii, procentul cel mai mare inregistrandu-se in Mexic, unde 72% sunt de parere ca femeile manuiesc finantele mai eficient.

40% dintre femeile participante la sondaj au declarat ca isi folosesc o parte a venitului lunar pentru a-si achita datoriile de pe cardul de credit, iar aproape 70% dintre ele au spus de asemenea ca a avea mai mult de un card de credit poate duce la indatorare financiara, ceea ce, in opinia specialistilor, arata gradul mai mare de constientizare pe care il au femeile.

"Este evident ca nu cardul in sine duce la folosirea lui. A cheltui mai mult decat iti permiti, duce in mod sigur la indatorare", spune Claire Braverman, vicepresedinte al firmei Synovate.

61% dintre femei cred ca sunt mai responsabile decat barbatii in ceea ce priveste cheltuirea banilor, parere agreata, de altfel, si de barbati. Sase din zece femei se considera independente din punct financiar, asta insemnand ca nu se bazeza pe venitul partenerului, dar in ciuda independentei, 43% dintre femei sunt de parere ca barbatul este cel care trebuie sa aiba responsabilitatea achitarii ipotecilor si cheltuielilor de intretinere a casei.

George Trifu

http://www.banknews.ro/stire/26014_femeile,_mai_responsabile_financiar_decat_barbatii.html