BankNews.ro - The Business Republic

AIG a inregistrat in al patrulea trimestru cele mai mari pierderi din istoria corporatista a SUA
International | Data Publicarii: 02-03-2009

American International Group Inc a afisat pierderi de 61,7 miliarde dolari in al patrulea trimestru din 2008, acestea fiind cele mai mari din istoria corporatista americana, scrie Reuters.

Este a cincea pierdere trimestriala consecutiva, iar per total, in aceasta perioada, pierderile companiei se ridica la peste 100 miliarde dolari.

In acest context, departamentul american al trezoreriei a anuntat ca va implementa noi masuri de ajutorare a grupului AIG, printre care si o injectie de capital de 30 miliarde dolari.

Grupul AIG, salvat prima data in septembrie 2008 printr-un pachet de salvare ce a ajuns la 150 miliarde dolari, a fost nevoit sa ceara din nou ajutor, dupa ce nu a vandut suficiente unitati pentru rambursarea creditelor.

Duminica, AIG a anuntat ca este pe cale de a semna un acord cu guvernul SUA, care ar imblanzi conditiile de salvare a companiei, ar furniza din nou capital si ar ajuta compania sa isi plateasca datoriile.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26047_aig_a_inregistrat_in_al_patrulea_trimestru_cele_mai_mari_pierderi_din_istoria_corporatista_a_sua.html