BankNews.ro - The Business Republic

Bursa cere CNVM sa califice 271 de societati de pe Rasdaq ca emitenti admisi pe piata reglementata
Bursa | Data Publicarii: 02-03-2009

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a solicitat Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa califice drept emitenti admisi la tranzactionare pe piata reglementata 271 de societati listate pe piata Rasdaq, pentru o perioada de 9 luni, a anuntat, luni, Bursa.

Consiliul BVB a hotarat in sedinta de joi sa transmita catre CNVM o lista cu mai multi emitenti tranzactionati in prezent pe piata RASDAQ, pentru a fi calificati timp de 9 luni ca admisi la tranzactionare pe piata reglementata la vedere, decizia fiind luata pe baza a mai multe criterii.

Bursa a avut in vedere ca emitentii sa aiba o capitalizare medie anuala de peste 1 milion de euro, sa functioneze de peste 3 ani, sa aiba un free-float (actiuni liber tranzactionate pe piata - n.r.) de peste 25% si sa inregistreze un numar de peste 52 de tranzactii in ultimele 12 luni, dar a luat in considerare si emitentii cu notorietate sau valori de tranzactionare relevante.

Bursa mentioneaza ca, in cele 9 luni de la aprobarea CNVM, emitentii care vor avea calitatea de admisi la tranzactionare pe piata reglementata vor primi tot sprijinul necesar din partea departamentelor de specialitate ale BVB pentru ca la sfarsitul perioadei sa  indeplineasca toate conditiile prevazute in codul bursier.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26048_bursa_cere_cnvm_sa_califice_271_de_societati_de_pe_rasdaq_ca_emitenti_admisi_pe_piata_reglementata.html