BankNews.ro - The Business Republic

Negritoiu: Imprumutul de la UE si FMI este absolut necesar pentru Romania
Finante-Banci | Data Publicarii: 03-03-2009

Un acord cu FMI si UE este absolut necesar pentru Romania, atat pentru cresterea credibilitatii si predictibilitatii pe piata locala, cat si pentru a usura creditarea si a acoperi anumite nevoi de finantare, a declarat directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu.

Intre 8 si 10 miliarde euro ar fi un necesar de finantare decent pentru Romania
 
Necesarul de finantare externa a Romaniei este intre 8 si 10 miliarde euro, nivel suficient pentru protejarea rezervei valutare si plata datoriilor externe, a declarat Misu Negritoiu.

"Intre 8 si 10 miliarde euro, consider ca ar fi un necesar decent de finantare, pentru a proteja rezervele valutare si pentru plata datoriilor externe", a precizat Negritoiu.

"Aranjamentul, pachetul de imprumuturi externe are in primul rand rostul de a creste stabilitatea pietei romanesti, de a o face mai predictibila si de a inlatura volatilitatea, in crestere in ultima perioada. De asemenea, acordul poate face posibila creditarea mai usoara, mai credibila", a spus Negritoiu.

El a afirmat ca autoritatile romane trebuie sa faca eforturi pentru a limita riscurile, atat la nivel macroeconomic, cat si la nivel microeconomic, si a adaugat ca pachetul de imprumuturi externe este "absolut necesar" in acest sens.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26086_negritoiu_imprumutul_de_la_ue_si_fmi_este_absolut_necesar_pentru_romania.html