BankNews.ro - The Business Republic

Generali PPF Holding a afisat afaceri in Romania de 789 miloane lei in 2008
Afaceri | Data Publicarii: 05-03-2009

Generali PPF Holding, care controleaza Generali Asigurari, Ardaf si RAI, a afisat afaceri in Romania de 789 milioane lei (214 mln euro) pentru 2008, iar pentru acest an estimeaza mentinerea unei cote de piata de aproximativ 10%, a declarat miercuri presedintele Generali Asigurari, Marie Kovarova.

Generali PPF Holding a anuntat recent ca a incheiat oficial tranzactia de preluare a asiguratorilor Ardaf si RAI, dupa ce a cumparat 100% din actiunile Iberian Structured Investments I BV, actionarul majoritar al companiilor. Astfel, Generali PPF a ajuns sa detina 82% din actiunile Ardaf si 99,9% din RAI.

"Cele 4 companii vor opera independent, ca entitati distincte ca management, actionariat si marci", a mentionat Kovarova. Ea a adaugat ca acestea se vor concentra pe produse "profitabile, sanatoase si la standarde ridicate de calitate".

"Generali Asigurari va urmari cresterea volumului primelor brute subscrise pe toate categoriile de produse, concentrandu-se pe asigurari de viata, asigurari non-auto, non-life pe retail si non-life pe segmentul corporate", a mai spus Kovarova.

Ea a precizat ca Generali Asigurari va continua sa subscrie prudent si sa imbunatateasca rata daunalitatii.

"Generali isi reconfirma intentia de a obtine un portofoliu mai echilibrat intre clientii retail si corporate si de a spori prezenta si vizibilitatea in tara", a adaugat ea.

Generali Asigurari a afisat prime brute subscrise pentru 2008 de 417 milioane lei, conform datelor preliminare ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

In 2008, Ardaf a obtinut un volum total de prime brute subscrise de 352,9 milioane lei, potrivit datelor preliminare ale companiei, cu 120,8% mai mult decat in anul precedent, majoritar din asigurari generale si din polite RCA in special. Compania s-a plasat pe locul al optulea pe piata de asigurari generale, avansand cu doua pozitii fata de 2007, conform datelor preliminare ale CSA.

RAI a subscris pentru anul trecut prime brute in valoare de 20 milioane lei, conform propriilor date preliminare.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26155_generali_ppf_holding_a_afisat_afaceri_in_romania_de_789_miloane_lei_in_2008.html