BankNews.ro - The Business Republic

Basescu: Vom analiza posibilitatea actiunii statului in cazul celor care nu-si ramburseaza creditele
Economie | Data Publicarii: 05-03-2009

Vom analiza posibilitatea actiunii statului, astfel incat cei care deliberat nu ramburseaza creditele sa fie stimulati sa o faca, a declarat presedintele Traian Basescu.

"Multi cred ca daca este criza isi permit sa nu ramburseze creditele. Apelul meu foarte serios este ca aceia care nu au probleme de rambursare, sa o faca. Pentru a proteja sistemul bancar vom analiza posibilitatea actiunii statului, astfel incat cei care deliberat nu ramburseaza creditele sa fie stimulati sa o faca", a spus Basescu.

Raman la pronosticul de crestere economica intre 1,5 si 2% in 2009
 
Raman optimist in privinta cresterii economice a Romaniei in 2009, "impotriva multor estimari ca Romania va avea crestere economica negativa", a declarat presedintele Traian Basescu, care estimeaza un avans al PIB "intre 1,5 si 2% in acest an".

"In ciuda deprecierii masive a cresterii economice in Romania, continui sa raman optimist, impotriva multor estimari ca Romania va avea o crestere economica negativa", a spus presedintele.

El a completat ca Romania "va avea o crestere economica mica, dar va avea".

In 2008, economia Romaniei a crescut cu 7,1%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26163_basescu_vom_analiza_posibilitatea_actiunii_statului_in_cazul_celor_care_nu-si_ramburseaza_creditele.html