BankNews.ro - The Business Republic

Isarescu: Exacerbarea efectelor crizei serveste unor interese
Economie | Data Publicarii: 05-03-2009

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus ca este necesara o diferentiere clara intre efectele reale ale crizei si dimensiunea mediatica a acesteia. Exista pericolul real ca atunci cand efectele crizei mondiale vor aparea in Romania sa ne gaseasca deja obositi, a spus ieri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Oficialul a explicat in cadrul unui seminar ca in cazul Romaniei au aparut rapoarte socante mergand pana la comparatii fortate cu Islanda, tara aflata de facto in incetare de plati.

"In ultimele sase luni, Romania a fost asezata peste tot, in cele mai diverse grupari de tari, in rapoartele ce au fost facute publice. Prima comparatie ce m-a socat, inca din vara, a fost cea intre Romania si Islanda, iar acum ne trezim cu un raport al unei banci daneze care ne pune pe ceafa eticheta de subprime pentru intreaga Europa de Est", a spus guvernatorul BNR.

Mugur Isarescu sustine ca astfel de rapoarte nu sunt intamplatoare, ci exprima interese, altele decat cele mediatice, chiar daca sunt transmise prin media: "In opinia mea, si-mi permit sa o am ca un veteran al crizelor, aceasta este o parte mai putin placuta a globalizarii - privirea la gramada a unei zone intregi, nu numai pe criterii geografice".

Integral in Cotidianul

http://www.banknews.ro/stire/26180_isarescu_exacerbarea_efectelor_crizei_serveste_unor_interese.html