BankNews.ro - The Business Republic

Circa 500 de noi camere de hotel vor fi date in folosinta anul acesta in Capitala
Turism | Data Publicarii: 05-03-2009

Circa 500 de noi camere de hotel vor intra anul acesta in circuitul industriei ospitalitatii din Capitala, ajungandu-se astfel la un numar total de 8.900 de camere, a declarat presedintele Romanian Convention Bureau, Paul Marasoiu.

In ce priveste previziunile asupra gradului de ocupare al hotelurilor, Marasoiu a precizat ca nu se va inregistra un regres fata de anul trecut. "Gradul de ocupare al hotelurilor va fi la acelasi nivel cu cel al anului trecut, insa in niciun caz nu se va inregistra o scadere, cum s-a vehiculat", a spus presedintele Romanian Convention Bureau - Asociatia Nationala a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expozitii.

Acesta a mentionat ca anul trecut, per asamblu, s-a inregistrat o scadere a nivelului de ocupare in hotelurile bucurestene de 4%, insa aceasta diminuare s-a manifestat pe fondul cresterii numarului camerelor cu 1.800 in 2008. "Acelasi lucru se va intampla si in 2009. Numarul camerelor va creste, implicit gradul de ocupare se va diminua", a explicat Marasoiu.

In ce priveste luna ianuarie 2009, acesta a spus ca gradul de ocupare s-a diminuat fata de perioada similara a anului trecut cu doi la suta, "dar acest interval nu este deloc relevant, primele doua luni din an fiind considerate "moarte" de catre hotelieri".

O analiza a firmei de consultanta Deloitte arata ca tariful mediu al hotelurilor din Bucuresti ajunge la 120 de euro, iar veniturile pe camera la 73 de euro.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26194_circa_500_de_noi_camere_de_hotel_vor_fi_date_in_folosinta_anul_acesta_in_capitala.html