BankNews.ro - The Business Republic

Legea asigurarii obligatorii a caselor ar putea fi modificata, dupa ce va fi discutata la MAI
Economie | Data Publicarii: 06-03-2009

In urmatoarele zile va avea loc o intalnire la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) pentru modificarea unor articole din legeea asigurarii obligatorii a locuintelor, pentru ca aceasta sa devina functionala, a anuntat joi Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor urma sa devina operationala la 1 iulie 2009, data de la care proprietarii trebuiau sa contracteze polite de asigurare obligatorie de locuinte.

La intalnire vor participa reprezentanti ai MAI, CSA, Ministerului Finantelor si specialisti din piata asigurarilor.

In urma modificarii legii vor putea fi emise norme care sa poata sa reglementeze corect raportul dintre autoritatile locale, asiguratori si alte institutii care vor fi implicate, potrivit CSA.

"Aplicarea prevederilor legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor presupune, pe langa elaborarea normelor tehnice, si imbunatatirea mecanismelor necesare autoritatilor locale pentru asigurarea unui flux de informatii coerent si continuu care presupune modificarea legislatiei actuale", se arata in comunicatul CSA.

In acest context MAI, ca minister initiator, impreuna cu CSA au in vedere inaintarea propunerii de amanare a aplicarii legii mentionate anterior, de la o data ce va fi stabilita de catre autoritatile competente.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26204_legea_asigurarii_obligatorii_a_caselor_ar_putea_fi_modificata,_dupa_ce_va_fi_discutata_la_mai.html