BankNews.ro - The Business Republic

Guvernul britanic vrea sa mareasca la 60% participatia detinuta in Lloyds
International | Data Publicarii: 06-03-2009

Guvernul Marii Britanii este pe punctul sa isi mareasca de la 43% la aproximativ 60% detinerea in Lloyds Banking Group, conform unui articol de pe pagina de internet a cotidianului Times.

In urma acordului, Lloyds ar putea depune active riscante in valoare de pana la 250 miliarde lire sterline in schema guvernului de protejare a activelor, potrivit BBC.

In acelasi timp, banca ar putea converti actiunile preferentiale, detinute de guvern, in actiuni ordinare. Un acord ar putea fi anuntat in cursul zilei de azi.

Un purtator de cuvant al bancii a declarat ca Lloyds poarta discutii cu oficialii departamentului britanic al trezoreriei in vederea participarii la schema de protectie a activelor.

"Acesta este un subiect complex si sunt multe detalii la care trebuie sa lucram", a spus acesta. Un purtator de cuvant al Trezoreriei a confirmat existenta discutiilor.

In cazul in care cele doua parti vor fi de acord, aceste masuri ii vor acorda guvernului o influenta mai mare cu privire la modul in care banca este condusa, spre deosebire de situatia in care detinea doar actiuni preferentiale si avea numai drept de vot.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26234_guvernul_britanic_vrea_sa_mareasca_la_60p_participatia_detinuta_in_lloyds.html