BankNews.ro - The Business Republic

Primele de casare sunt un "instrument periculos", spune seful Peugeot-Citroen
International | Data Publicarii: 06-03-2009

Primele de casare reprezinta un "instrument periculos", pentru ca pot avea efecte negative imediate, a avertizat seful Peugeot-Citroen, Christian Streiff, intr-un interviu publicat vineri de un cotidian german, informeaza AFP.

"Prima de casare un instrument periculos. Cand aceasta nu va mai fi in vigoare, situatia nu va fi simpla" pentru constructori, a declarat Streiff, intr-un interviu pentru Suddeutsche Zeitung.

Seful Peugeot-Citroen sustine ca se va inregistra un "efect invers" asupra vanzarilor de automobile, in momentul in care primele de casare din mai multe tari europene nu vor mai fi in vigoare.

In Franta, aceasta masura permite de la inceputul lunii decembrie, celor care cumpara un nou autoturism pesonal cu emisii mai mici de gaze toxice, sa beneficieze de o prima in valoare de 1.000 de euro in schimbul unui vehicul mai vechi de zece ani.

"Primele de casare sunt utilizate pentru stabilizarea pietei. Masura functioneaza bine in Franta, Germania si Italia, unde vanzarile nu au scazut atat de mult ca in Spania", a mai spus Streiff.

In Germania, unde prima de casare este de 2.500 euro, Peugeot a inregistrat o crestere de 100% a numarului de comenzi, a anuntat marti Jean-Philippe Collin, directorul general al grupului.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26237_primele_de_casare_sunt_un_instrument_periculos,_spune_seful_peugeot-citroen.html