BankNews.ro - The Business Republic

Criza economica ii lasa pe romani fara case
Finante-Banci | Data Publicarii: 07-03-2009

Criza economica face ca din ce in ce mai multi romani sa isi piarda proprietatile. Unii dintre executorii judecatoresti au chiar si de patru ori mai multe dosare de executare silita fata de inceputul anului trecut. Executorii spun ca numarul cazurilor ar putea creste si mai mult in urmatoarea perioada.

In ultimele doua luni, avizierele instantelor de judecata s-au umplut de case si apartamente scoase la licitatie. Majoritatea acestor cazuri sunt ale oamenilor care au avut credite si nu au mai putut sa le achite, iar acum raman fara proprietati.

"Fata de anul trecut, numarul dosarelor inregistrade pana la aceasta data a crescut cam de trei-patru ori. Dosarele de executare silita, vorbim", a explicat Monica Mutuliga, executor judecatoresc.

Executorii judecatoresti nu dau vesti prea optimiste. Ei spun ca in urmatoarea perioada ar putea ca numarul executarilor silite sa creasca si mai mult. In plus probleme au si cei care au bunuri de recuperat si cer sprijinul executorilor. Acestia si-au castigat drepturile in instanta dar nu au bani sa mai plateasca onorariile executorilor judecatoresti.

Realitatea TV

http://www.banknews.ro/stire/26264_criza_economica_ii_lasa_pe_romani_fara_case.html