BankNews.ro - The Business Republic

Criza economica mondiala va dura, in cel mai bun caz, pana la sfarsitul lui 2010
International | Data Publicarii: 08-03-2009

Criza economica mondiala ar putea dura, in cel mai bun caz, pana la sfarsitul anului 2010, considera Nouriel Roubini, profesor de economie in Statele Unite si unul dintre putinii economisti care au anticipat criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, relateaza un ziar indian citat de AFP.

Poreclit "Doctorul Catastrofa" pentru pesimismul sau, Roubini a afirmat ca guvernele fac "prea putin, prea tarziu", chiar daca se indreapta "in directia buna", potrivit cotidianului indian Mail Today.

Din punctul sau de vedere, in cel mai bun caz recesiunea va continua pe toata perioada anului 2010 in economiile dezvoltate, iar desfiintarea de locuri de munca va mai dura un an.

Invitat la o conferinta la New Dehli, Roubini, profesor la Universitatea din New York, le-a cerut Statelor Unite, Europei si Japoniei sa "actioneze concertat" pentru a combate criza si pentru a evita sa se agraveze.

"Oamenii obisnuiesc sa spuna ca atunci cand Statele Unite tusesc, si restul lumii raceste. In acest caz, Statele Unite nu numai ca tusesc, sufera de o 'pneumonie cronica serioasa'", potrivit economistului care a prezis prabusirea pietei imobiliare.

"Fie ne scufundam impreuna, fie inotam impreuna", a adaugat expertul, fost consilier al secretarului Trezoreriei in administratia lui Bill Clinton.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26273_criza_economica_mondiala_va_dura,_in_cel_mai_bun_caz,_pana_la_sfarsitul_lui_2010.html