BankNews.ro - The Business Republic

Au fost alesi finalistii pentru cel mai ravnit loc de munca din lume
Diverse | Data Publicarii: 09-03-2009

Candidatii la cel mai ravnit loc de munca din lume, pot spune, cu mana pe inima, ca nu e deloc usor, sa castigi. Au fost alesi finalistii, la postul de administrator al unei insule exotice din Noua Zeelanda. Au trecut probe de foc si nu s-au abtinut de la nimic pentru a demonstra juriului ca sunt cele mai potrivite persoane pentru acest job.

Lupta a fost acerba. Oameni din intreaga lume au postat pe site-ul unde se fac inscrierile, filmulete care sa ii remarce in fata exigentului juriu.

Oferta este atractiva, iar criteriile de angajare nu sunt nici ele prea aspre. Angajatul ideal trebuie sa fie bun inotator si dispus sa se mute in insula din apropierea Australiei, incepand cu 1 iulie. Pentru un salariu de 9.000 de euro pe luna.

Candidatii au facut tot posibilul pentru a demonstra ca sunt cei mai potriviti pentru acest job. Unii au cantat, altii au participat la sedinte foto extenuante sau au facut sarituri spectaculoase in apa pentru a le arata angajatorilor cat de buni inotatori sunt.

Doar 10 candidati au fost alesi de juriu pentru a intra in finala. Alti 50 au obtinut o a doua sansa. Ei au fost supusi votului pe internet, iar acela care va obtine cele mai multe voturi va participa la intreviu, alaturi de finalistii alesi de juriu.

Cele mai multe sanse pare sa le aiba o candidata din Thailanda, care a obtinut pana acum peste 70 de mii de voturi. Pe locul doi, cu un numar mult mai mic de voturi, se afla o rusoiaca. Proba decisiva, interviul, va avea loc la mijlocul lunii mai.

Cel care va fi ales pentru aceasta slujba va locui intr-o vila care are o priveliste de vis, piscina si spa. Timp de sase luni, el va fi platit pentru a explora imprejurimile, atat pe pamant cat si in apa, din apropierea celor 600 de insule de langa Marea Bariera de Corali, si sa posteze pe internet filmuletele si fotografiile realizate.

Antena3

http://www.banknews.ro/stire/26283_au_fost_alesi_finalistii_pentru_cel_mai_ravnit_loc_de_munca_din_lume.html