BankNews.ro - The Business Republic

Topul tarilor cu cele mai multe inovatii industriale
International | Data Publicarii: 11-03-2009

Firma de consultanta Boston Consulting Group (BCG) a realizat recent un clasament al tarilor cu cele mai multe inovatii in sectorul industrial, in care Romania ocupa locul 61 dintr-o lista de 110 state analizate.

Se observa ca, in linii mari, statele cu economiile cele mai puternice sunt si statele cu numarul cel mai mare de inovatii industriale, consecinta a vastelor resurse financiare orientate spre cercetare, dar si dovada a importantei pe care inovatia o are in succesul unei economii.

Criteriile folosite de analistii de la BCG au fost variate, incluzand suportul acordat de guvern in procesul de inovatie, politicile educationale, calitatea infrastructurii, numarul patentelor inregistrate in fiecare an, transferul tehnologic, performantele companiilor (productivitatea, valoarea dividendelor), impactul inovatiilor asupra cresterii economice si migrarii afacerilor. 

Romania este in a doua parte a clasamentului, cu un scor general negativ, de -0,29 puncte. Daca la capitolul inputurilor inovative Romania a obtinut un scor pozitiv, de 0,22 puncte, la cel al performantelor inovative i s-a acordat un scor negativ, de -0,77 puncte.

Cele mai inovative 10 tari sunt:

  1. Singapore
  2. Coreea de Sud
  3. Elvetia
  4. Islanda
  5. Irlanda
  6. Hong Kong (China)
  7. Finlanda
  8. SUA
  9. Japonia
  10. Suedia

George Trifu

http://www.banknews.ro/stire/26364_topul_tarilor_cu_cele_mai_multe_inovatii_industriale.html