BankNews.ro - The Business Republic

Elvetia si Austria ar putea intra pe lista neagra a OCDE a centrelor fiscale necooperante
International | Data Publicarii: 11-03-2009

Elvetia, Austria, Luxemburg, Singapore si Hong Kong ar putea fi adaugate pe lista Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) cu tarile ce nu coopereaza din punct de vedere fiscal, relateaza miercuri publicatia franceza La Tribune, citata de Reuters.

Cotidianul a mai relatat ca OCDE va include pe lista aproximativ 30 de state, dintre cele 84 examinate, adaugand ca aceasta ar putea fi supusa unei revizii pana la summitul G20, din 2 aprilie.

"Potrivit informatiilor noastre, OCDE a adaugat Elvetia, Austria, Luxemburg, Singapore si Hong Kong pe lista care include deja Lichtenstein si Monaco", scrie La Tribune.

Un purtator de cuvant al organizatiei a negat zvonurile privind existenta unei noi liste de centre fiscale necooperante, ce include mai ales asa numitele "paradisuri fiscale".

Publicatia mai scrie ca membrii G20 discuta asupra publicarii listei, Franta si Germania insistand ca documentul sa fie facut public.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26376_elvetia_si_austria_ar_putea_intra_pe_lista_neagra_a_ocde_a_centrelor_fiscale_necooperante.html