BankNews.ro - The Business Republic

Coface va lansa in Romania noul serviciu de rating financiar pana la finalul lui 2009
Afaceri | Data Publicarii: 12-03-2009

Coface, al treilea asigurator de credite din lume, va lansa in Romania pana la sfarsitul acestui an un serviciu de rating financiar, cu care va intra in competitie cu agentiile Standard & Poor's (S & P), Moody's si Fitch, a anuntat directorul general al Coface Romania, Cristian Ionescu.

"Acest produs va fi lansat si in Romania pana la sfarsitul lui 2009. El va oferi o alternativa companiilor mari la ratingurile emise de agentiile de rating clasice. De el pot beneficia, in premiera, si companiile mici si mijlocii, care vor putea solicita un rating propriu la costuri avantajoase", a precizat Ionescu.

Pentru emiterea acestui rating, Coface se bazeaza pe trei arii de expertiza, mai precis informatiile despre companii, asigurarile de credit si echipele de inspectori pe care le are in tarile in care compania este prezenta.

"Oligopolul celor trei agentii de rating traditionale trebuie rupt. Procedurile si modelele de afaceri trebuie controlate si, mai presus de toate, ratingurile trebuie sa fie supuse controlului statistic. In situatia in care noile reguli europene pentru Basel II stipuleaza un control statistic al calitatii pentru confidentialitatea ratingurilor financiare ale bancilor, ar fi un paradox sa nu fie implementate aceleasi reguli si pentru agentiile de rating", a subliniat si directorul general al Coface, Jerome Cazes.

Coface Romania este lider pe piata locala in ce priveste managementul riscului de credit.

Compania Coface este o subsidiara a companiei de investitii Natixis.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26394_coface_va_lansa_in_romania_noul_serviciu_de_rating_financiar_pana_la_finalul_lui_2009.html