BankNews.ro - The Business Republic

Commerzbank se asteapta la un val de credite neperformante in estul Europei
Finante-Banci | Data Publicarii: 12-03-2009

Commerzbank estimeaza ca un numar din ce in ce mai mare de credite pe care le-a acordat in estul Europei sa nu mai fie rambursate, a declarat seful diviziei bancii pentru afacerile din regiune, citat de Reuters.

"Am asistat la o reducere a fluxului de capital strain catre regiune in ultimele luni", a spus Andre Carls, pentru Reuters.

"Acesta este subiectul cel mai important in 2009. Riscurile vor creste si, odata cu ele, provizioanele pentru riscuri. Nu este ceva de care Commerzbank poate sa scape", a adaugat el.

In conditiile in care multe dintre economiile est-europene sunt afectate de recesiune si de criza financiara, Commerzbank se gaseste intr-o pozitie tot mai incomoda.

Commerzbank detine circa 70% din actiunile bancii poloneze BRE si are participatii la Bank Forum din Ucraina si la Promsvyazbank din Rusia.

Carls a spus, totusi, ca banca germana isi va mentine activitatea in regiune. "Nu avem planuri sa vindem (parte din afaceri)", a spus el, adaugand ca, deocamdata, planurile de extindere a BRE Bank au fost suspendate in favoarea reducerii de costuri.

Profitul bancii BRE - care avea la un moment dat planuri de extindere in Ungaria si Romania - a scazut cu 75% in ultimele trei luni ale anului trecut, la mai putin de 8 milioane euro.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26398_commerzbank_se_asteapta_la_un_val_de_credite_neperformante_in_estul_europei.html