BankNews.ro - The Business Republic

Femeile, slab promovate pentru pozitii de senior manager
HR/Cariere | Data Publicarii: 12-03-2009

Pozitiile de senior manager din cadrul companiilor private din Marea Britanie sunt ocupate, intr-o mica masura, de catre femei, potrivit ultimului studiu International Business Report, realizat de firma de experti contabili Grant Thornton.

Studiul a cuprins 32 de tari, iar, in acest context, Marea Britanie s-a clasat pe locul al 26-lea, doar doua treimi dintre companiile din tara (66%) avand femei angajate pe pozitii de senior manager. De asemenea, tari precum Filipine, Rusia si China au surclasat Marea Britanie, 94%, 88%, respectiv 81% dintre companii angajand femei in astfel de pozitii. Studiile de specialitate situeaza Romania pe locul 70 in lume in ceea ce priveste leadershipul feminin, printre primele tari la acest capitol aflandu-se Norvegia, Finlanda, Suedia, Noua Zeelanda. Dintre cele 600 de companii chestionate in cadrul studiului, mai mult de 70% au spus ca nu au implementat programe speciale pentru a sustine femeile interesate sa promoveze la nivel de senior management.

De asemenea, un sfert dintre angajatori au recunoscut ca sunt de parere ca exista anumite bariere in introducerea femeilor pe pozitii de senior manageri. "Acest rezultat indica lipsa de preocupare existenta in companiile britanice pentru asigurarea unei reprezentari echilibrate la nivel de senior management. Este dezamagitor ca participarea femeilor la acest nivel este inca atat de redusa in Marea Britanie, iar, din pacate, nu cred ca acest lucru va suferi schimbari majore in viitorul apropiat", comenteaza Alysoun Stewart, directorul Departamentului Servicii Strategice din cadrul Grant Thornton. Stewart adauga faptul ca, pentru a sustine ascensiunea femeilor catre top, companiile ar trebui sa implementeze programe mai riguroase de dezvoltare a carierei si de mentoring.

Business Standard

http://www.banknews.ro/stire/26417_femeile,_slab_promovate_pentru_pozitii_de_senior_manager.html