BankNews.ro - The Business Republic

Guvernul a redus la sase numarul actelor cerute la depunerea proiectelor finantate din bani UE
Finante-Banci | Data Publicarii: 12-03-2009

Guvernul a decis reducerea numarului de acte solicitate la depunerea proiectelor care vizeaza accesarea de fonduri europene pentru IMM-uri, de la 29 la sase, a anuntat joi premierul Emil Boc.

"Am simplificat printr-un memorandum adoptat in Guvern, de la 29 la sase acte cerute, tocmai pentru a usura depunerea proiectelor pentru IMM-uri. Acum vrem sa le extindem la toate programele operationale sectoriale" a declarat Boc in cadrul unei dezbateri pe tema industriei auto.

Premierul a spus ca reprezentantii Executivului au decis totodata, in cadrul sedintei pe tema fondurilor structurale care a avut loc la inceputul acestei saptamani, ca documentele care pot fi accesate de autoritati sa nu mai fie solicitate persoanelor care depun proiecte. "Ma refer aici la acele documente care pot fi accesate de stat, cum ar fi bilantul contabil, care se afla pe pagina de internet a ANAF", a explicat Boc.

"Am decis sa studiem posibilitatea ca la inceput sa dai o declaratie pe propria raspundere ca vei depune aceste documente, iar daca esti declarat eligibil, sa fie depuse in termenul stabilit, tocmai pentru a incuraja si a usura mecanismul de depunere si evaluare a documentelor", a spus premierul.

Seful Executivului a spus ca persoanele care lucreaza cu fonduri europene vor primi in continuarea sporul de 75%, dar ca acest spor va fi acordat numai celor care "lucreaza cu adevarat cu fonduri europene".

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26423_guvernul_a_redus_la_sase_numarul_actelor_cerute_la_depunerea_proiectelor_finantate_din_bani_ue.html