BankNews.ro - The Business Republic

General Electric a pierdut ratingul AAA de la S & P pentru prima oara din 1956
International | Data Publicarii: 13-03-2009

General Electric Co. si divizia sa financiara au pierdut ratingul de varf 'AAA' acordat de agentia Standard & Poor's (S & P) pentru prima oara din 1956, in contextul in care recesiunea mondiala a afectat castigurile si a evidentiat posibilele riscuri, relateaza Bloomberg.

Coborarea ratingului la 'AA+' cu perspectiva pozitiva afecteaza datoriile pe termen lung, au anuntat analistii S & P.

Pierderea ratingului 'AAA', care demonstra ca grupul este unul dintre cele mai sigure si puternice din lume, este o lovitura pentru directorul executiv Jeffrey Immelt, care declarase in ianuarie ca General Electric are castiguri suficiente pentru a-si mentine atat ratingurile, cat si nivelul dividendelor. O luna mai tarziu, acesta a redus plata actionarilor pentru prima oara din 1938, cu scopul de a economisi circa 9 miliarde dolari anual.

Standard & Poor's anunta in decembrie 2008 ca grupul are sanse de 30% sa-si piarda ratingul 'AAA' in urmatorii doi ani, iar S&P a mentinut perspectiva negativa dupa reducerea dividendelor. Moody's a pus General Electric sub supraveghere in luna ianuarie si, dupa reducerea dividendelor, a anuntat ca va analiza in continuare creditele grupului, pentru o posibila revizuire a ratingurilor.

Compania a fost acuzata de unii analisti si investitori de lipsa de transparenta in cadrul diviziei financiare GE Capital.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26439_general_electric_a_pierdut_ratingul_aaa_de_la_s__p_pentru_prima_oara_din_1956.html