BankNews.ro - The Business Republic

Suedezii vor sa scape de masinile pe benzina pana in 2030
Auto | Data Publicarii: 13-03-2009

Suedia si-a propus ca pana in 2030 intreaga industrie auto autohtona sa renunte definitiv la productia de masini cu motor pe combustie interna. Guvernul Suediei este la a doua incercare de stabilire a unei limite pentru trecerea la automobile cu propulsoare ecologice, primul plan, din 2006, dovedindu-se prea optimist, prin stabilirea datei in 2020.

2020 a ramas totusi ca un punct de reper, pana la aceasta data urmand ca 50% dintre masinile autohtone sa foloseasca surse alternative de energie, ceea ce va duce la o reducere cu 40% a emisiilor poluante.

In prezent, 85% din masinile produse de Saab folosesc etanolul drept combustibil. O mare parte din energia tarii vine deja din surse regenerabile sau din centralele nucleare, in timp ce incalzirea caselor este asigurata de sursele geotermale sau surplusul de energie rezultat din procesele industriale.

Planul guvernului nu a entuziasmat principalii constructori locali, Volvo si Saab, care considera drept extrem de costisitor procesul de schimbare a tehnologiei intr-un timp atat de scurt.

George Trifu

http://www.banknews.ro/stire/26448_suedezii_vor_sa_scape_de_masinile_pe_benzina_pana_in_2030.html