BankNews.ro - The Business Republic

Fondurile de pensii pagubite de RBS au angajat-o pe Cherie Blair pentru a le reprezenta in instanta
International | Data Publicarii: 16-03-2009

Reprezentantii fondurilor de pensii din Marea Britanie urmeaza sa-l actioneze in judecata pe Sir Fred Goodwin, fostul director al bancii, si Royal Bank of Scotland (RBS), in instantele din Statele Unite, iar Cherie Blair a fost angajata sa reprezinte interesele a doua fonduri, scrie The Times.

Sotia fostului premier Tony Blair a fost angajata de doua din aceste fonduri pentru a gasi compensatii pentru "pierderile masive" care au avut loc in timpul salvarii RBS, cand actiunile bancii s-au depreciat.

Acestia sustin ca RBS si Goodwin, fostul director executiv al bancii, "i-au asigurat in mod fals" pe investitori, in repetate randuri, ca situatia financiara a bancii este buna, in timp ce aceasta era "efectiv insolventa" din cauza imprumuturilor neperformante.

Procesul se desfasoara in numele fondurilor de pensii din comitatele North Yorkshire si Merseyside, iar valoarea acestor fonduri se ridica la aproximativ 4 miliarde lire sterline.

Acuzatiile au fost inaintate unei instante din New York, unde Goodwin este acuzat ca "orgoliul" l-a determinat sa continue imprumuturile si strategiile de achizitionare care au dus la colapsul bancii.

Cherie Blair a declarat pentru The Times ca a fost de acord cu preluarea cazului, din cauza "pierderilor masive suferite de schemele locale de pensie si ale institutii britanice, investitori majoritari ai RBS".

"De asemenea, acest proces se refera la potentialul de a proteja investitorii pe viitor, prin cresterea semnificativa a standardelor pentru managementul marilor companii britanice", a mai declarat Cherie Blair.

Oficialii RBS au refuzat sa comenteze.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26525_fondurile_de_pensii_pagubite_de_rbs_au_angajat-o_pe_cherie_blair_pentru_a_le_reprezenta_in_instanta.html