BankNews.ro - The Business Republic

Rusia va propune formarea unei noi valute de rezerva, in cadrul summitului G20
International | Data Publicarii: 16-03-2009

Rusia vrea crearea unei noi valute de rezerva, ce ar urma sa fie emisa de institutiile financiare internationale, potrivit textului propunerilor pe care le va prezenta in cadrul summitului G20 din aprilie, relateaza Reuters.

Rusia a redus semnificativ in ultimii ani cota dolarului in propriile rezerve, insa propunerile de a transforma rubla intr-o moneda regionala de rezerva, in fostul bloc sovietic, nu s-au bucurat de foarte mult sprijin.

"Solicitam reformarea sistemului financiar si valutar la nivel international", au precizat oficialii rusi in cadrul propunerilor pentru G20, publicate pe pagina de internet a Kremlinului.

Rusia a mai propus ca Fondul Monetar International (FMI) sa primeasca sarcina de a analiza posibilitatea extinderii listei valutelor de rezerva, prin formarea unei noi valute sau prin folosirea drepturilor speciale de tragere (SDR) ale Fondului.

Liderii G20, grup format din principalele economii dezvoltate si emergente ale lumii, se vor intruni luna viitoare la Londra.

Rusia a mai facut apel la tarile ale caror monede au statut de valute de rezerva sa adere la regulamentele internationale cu privire la disciplina fiscala si macroeconomica.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26532_rusia_va_propune_formarea_unei_noi_valute_de_rezerva,_in_cadrul_summitului_g20.html