BankNews.ro - The Business Republic

BNR a atras 1,25 miliarde lei din piata interbancara in depozite la o saptamana
Finante-Banci | Data Publicarii: 17-03-2009

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras, marti, 1,25 miliarde lei (291,3 milioane euro) de la sase banci, in depozite la o saptamana pentru care ofera o rata a dobanzii de 10% pe an, egala cu cea a dobanzii de poltica monetara.

"BNR a facut o licitatie de reverse repo la care a luat 1,25 miliarde lei intre 17 si 23 martie pentru ca dobanzile erau destul de scazute pe piata monetara", a declarat Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul Volksbank Romania.

Pe piata monetara dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight scazusera la 8-9% pe an, sub dobanda de politica monetara de 10% pe an, ca urmare a cresterii lichiditatii din piata cu ocazia apropierii scadentei perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii.

"Dupa licitatia bancii centrale, dobanzile overnight au crescut usor spre 10%, dar au revenit ulterior spre 9% pe an", a mai spus Mihai.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de marti, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,50% pe an, mai scazut decat cel din sedinta anterioara, de 9,46% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 9,13% pe an, de la nivelul de luni, de 10,09%.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26578_bnr_a_atras_1,25_miliarde_lei_din_piata_interbancara_in_depozite_la_o_saptamana.html