BankNews.ro - The Business Republic

Zece dintre cei mai bogati oameni din Franta au pierdut in ultimele luni 37 miliarde euro
International | Data Publicarii: 17-03-2009

Valoarea averilor detinute de zece dintre cei mai bogati oameni din Franta a scazut cu 37 miliarde euro dupa vara anului 2008, potrivit unui clasament realizat de revista Challenges, relateaza AFP.

Chiar daca "majoritatea averilor mari din Franta si-au pierdut 25-35% din valoare din aceasta vara", miliardarii au inregistrat declinul averilor in mod diferit.

Fratii Wertheimer, proprietarii marcii Chanel, si-au pierdut 10% din avere in contextul crizei si se afla in prezent pe a sasea pozitie a clasamentului, cu un patrimoniu evaluat la 4,5 miliarde euro.

In schimb, omul de afaceri Romain Zaleski a inregistrat o scadere a averii cu peste 60%. Acesta a cazut de pe a patra pe a opta pozitie a clasamentului, dupa deprecierea masiva a actiunilor grupului minier francez Eramet si a altor societati financiare in cadrul carora Zaleski este actionar, precum Intesa Sanpaolo si Generali.

Gerard Mulliez, fondatorul grupului Auchan, ramane pe prima pozitie in topul celor mai mari averi, chiar daca patrimoniul acestuia si-a pierdut 29% din valoare dupa luna iulie si a ajuns la 14,9 miliarde euro.

Mulliez este urmat de Bernard Arnault (LVMH, Carrefour), al carui patrimoniu a inregistrat o scadere de 33% in ultimele noua luni, de Liliane Bettencourt, actionara L'Oreal, a carei avere a scazut cu 31% si de Bertrand Puech, actionar Hermes, ce a inregistrat un declin al patrimoniului de 27%.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26584_zece_dintre_cei_mai_bogati_oameni_din_franta_au_pierdut_in_ultimele_luni_37_miliarde_euro.html