BankNews.ro - The Business Republic

SUA cere SocGen inasprirea controalelor pentru prevenirea spalarii banilor
International | Data Publicarii: 18-03-2009

Banca franceza Societe Generale a cazut de acord cu autoritatile americane in privinta imbunatatirii politicilor de control al fluxurilor de bani, astfel incat sa diminueze riscurile de spalare de bani prin intermediul conturilor bancii, scrie Reuters.

Intr-o intelegere cu Rezerva Federala si Departamentul Bancar al statului New York, Soc Gen a fost de acord cu infiintarea unui birou de coordonare si monitorizare prin care deficientele ce permiteau spalarea de bani sa fie rezolvate.

Conducerea bancii va revizui, de asemenea, eficienta managerilor filialei din New York precum si tranzactiile efectuate de acestia pe toata perioada anului 2009. Raportul va fi executat de o firma independenta si va fi trimis si autoritatilor americane. 

SocGen a mai avut astfel de probleme anul trecut cand, alaturi de alte trei banci, a aparut in fata tribunalului din Paris, in cadrul procesului "Sentier 2". Presupusa spalare de bani incriminata in 2008 a avut loc intre 1996 si 2001, in regiunea Sentier a Parisului si a implicat schimbul de cecuri furate sau frauduloase intre Franta si Israel.

George Trifu

http://www.banknews.ro/stire/26594_sua_cere_socgen_inasprirea_controalelor_pentru_prevenirea_spalarii_banilor.html