BankNews.ro - The Business Republic

UniCredit cere ajutorul Italiei si Austriei, in contextul scaderii profitului net din 2008
Finante-Banci | Data Publicarii: 18-03-2009

Grupul bancar italian UniCredit, care a anuntat miercuri o scadere cu 38% a profitului net din 2008, urmeaza sa ceara ajutorul guvernului italian si austriac pentru reintregirea capitalului, scrie AFP.

UniCredit este cea mai mare banca italiana afectata de criza financiara, cu vizibilitate mai puternica pe plan international decat compatriotii sai.

Profitul net al UniCredit a scazut cu 38%, la 4,012 miliarde euro in 2008, in linie cu estimarile, in timp ce profitul net din al patrulea trimestru s-a micsorat cu 56,9%, la 505 milioane euro, din cauza crizei financiare.

Pentru intarirea fondurilor proprii, consiliul de administratie a cerut directorului Alessandro Profumo sa "negocieze conditiile pentru emiterea de instrumente guvernamentale de capitalizare in valoare de pana la 4 miliarde euro" in Italia si Austria, unde este prezenta prin filiala sa, Bank Austria.

In schimbul intaririi de capital, guvernele cer bancilor sa reia creditarea pentru sprijinirea revenirii economice.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26613_unicredit_cere_ajutorul_italiei_si_austriei,_in_contextul_scaderii_profitului_net_din_2008.html